Elkészítés: A kínai kelből vettem egy nagyobbat, amit darabokra tépkedtem. A kicsit keményebb középső részét máshoz használom, ezt félretettem. Kellett volna még 1 nagyobb jégcsapretek, mivel ez nem volt, hónapos retekkel pótoltam, 1 csomóval. A hónapos retket nehéz lenne lereszelni, így zsülienre vagdostam. A nagyobb fej kelhez 2 testes répát reszeltem, 3 szál zöldhagyma is apróra lett vágva a zöldjével együtt, én a zöldjét is mindig felhasználom. Most, hogy mindent felaprítottam, az egészet megsóztam kicsit, és szójaszósszal nyakon öntöttem. Úgy 1 decivel.
Ennek állni kell legalább 5 órát. Az összetépett salátalevelek és a zöldségek, néhány óra után levet engedtek, ezt leöntöttem róla. Ebbe a lébe kevertem bele az 5 gerezd tört fokhagymát, 1 kávéskanálnyit a nyáron szárított chilipaprikámból, 1 evőkanál reszelt gyömbért, 2-3 evőkanál almaecetet. Az eredeti recept mézet tartalmaz, de mivel azt nem ehetek, diétásra fogtam a kimchit, és 1 evőkanál édesítőszert tettem hozzá a méz helyett. Tettem bele még 1 evőkanál mogyoróolajat, és az egészet jól összekeverve visszaöntöttem a zöldségekre.
Szobahőmérsékleten letakarva érlelem legalább 2 napig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!