Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kijevi szezámmagos csirkegolyó

75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kijevi szezámmagos csirkegolyó elkészítéséhez a csirkemellet ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat hengergetünk belőle. (Eredeti recept szerint 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.)
  2. A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk, és apró golyókat formázunk belőle.
  3. A húsgolyót ellapítjuk, egy apró sajtgolyót teszünk a közepébe, és csinos gombóccá sodorjuk.
  4. Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsát rakjuk. A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat.
  5. Egy magasabb edényben olajat forrósítunk, és közepestől picit kisebb lángon, kb. 7-9 perc alatt szép barnára sütjük a golyókat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajt lecsöpögni. Azonnal, melegen tálaljuk. Hullámos hasábburgonyát sütöttem ki mellé. 

Megjegyzés

A házilag készített a legfinomabb, imádja a család. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss