Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kijevi jércemell

45 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fűszervajas töltelékhez a sajtot lereszeljük, ezután összegyúrjuk a vajjal, kevés sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Ezután újra összekeverjük, és amíg a húst előkészítjük, hűtőben tároljuk.
  2. A csirkemellbe egy hegyes, vékony pengéjű késsel óvatosan, kb. a közepénél beleszúrunk, de vigyázva, hogy a mellfilé ne lyukadjon át. Az ujjunkkal kicsit kitágíthatjuk a bevágott részt.
  3. A fűszervajas tölteléket kivesszük a hűtőből, és egy sima csőfejes nyomózsákba kanalazzuk, majd a mellfilékbe óvatósan belenyomjuk a fűszervajas tölteléket, és a végén egy fogpiszkálóval a bevágott rész végét lezárjuk, hogy sütés közben a fűszervaj ne folyjon ki.
  4. A húsokat duplán panírozzuk - tehát a zsemlemorzsás réteg után még egy réteg tojás és még egy réteg zsemlemorzsa következik -, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre, hogy a vaj visszadermedjen, és a panír is egy kicsit megkeményedjen rajta.
  5. A tekercseket közepesen forró bő olajban lassan pirosra sütjük, időnként óvatosan - ne villával! - megforgatjuk. Sült krumplival, rizzsel (rizi-bizivel), krumplipürével, vagy akár ezekből vegyes körettel tálaljuk.

Megjegyzés

Nekem ez a kedvenc ételem, egy kis grillzöldséggel és rizzsel. :) - Dobosszakacs

Ezek is érdekelhetnek

Friss