A kijevi csirkemellhez a húst megmossuk, szárazra töröljük, majd két réteg folpak között vékonyra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd elosztjuk rajtuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Meghintjük a hússzeleteket a finomra vágott snidlinggel, majd mindegyikre 1/2 tk. vajat teszünk.
Feltekerjük a hússzeleteket, összetűzzük őket hústűvel vagy fogpiszkálóval, majd meghintjük egy kevés liszttel, és letakarva a hűtőbe tesszük 30 percre. Ezután egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a töltött hústekercseket körbepirítjuk benne 4-5 perc alatt aranyszínűre.
A tekercseket tűzálló tálba tesszük, és 150 fokos sütőbe toljuk, kb. 20 percre.
A fehérbort a hússütéshez használt serpenyőbe öntjük, majd a szaftot a felére forraljuk, és belefacsarjuk a citrom levét.
A hústekercseket a mártással tálaljuk. Rizibizi illik hozzá.