Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kihagyhatatlan bortúrák a Dél-Alföldön!

default user icon
MME
Három borvidékünk található a Dél-Alföldön: a Hajós-Bajai, a Kunsági és a Csongrádi. Duna borrégió e három borvidék összefoglaló neve, amely pincészeteinek felfedezésére több útvonal áll előttünk.

Borászatok, ahol érdemes kóstolni

Soltvadkerten a Frittmann Borászat és Font Pincészet, majd Kiskunhalason a Szőke Pincészet elég élményt ad egy napra, hogy utána megpihenjünk egy kellemes falusi szálláson. Az imrehegyesi Béla Borászatban folytathatjuk a kirándulást, és az István Borházban egy kiváló Kadarkával zárhatjuk a napot.

Kecskemétről indul a második borút Izsákra, ahol a Varga Birtok és a Royalsekt Szövetkezeti Pincészet fogadja az ide érkezőket. Szabadszálláson a Birkás Pincészet borait kósotlhatjuk meg, míg Soltszentimrén a Szent Imre Pincészet lehet a következő állomás.

Amit nem szabad kihagyni a Dél-Alföldi régióban

A Csongrádi borvidéken található Csongrád-Bokroson a Bokrosi Borászat, Csongrád városában a Csongrádbor és Hódmezővásárhelyen a Sóshalmi Borászat várja a finom borok kedvelőit.

A Duna Borrégió déli részén, Jánoshalmán a Kunvin Borászatot érdemes meglátogatni, valamint a Hajós-Bajai borvidéket. Európában egyedülálló pincesora miatt érdemes megnézni a Hajósi Pincefalut érdemes meglátogatni a. Térjünk be a Kovács Borházba és Varga Mihály családi pincészetet. Érsekhalmán pedig az Anna Borház fantasztikus biopezsgője számít igazi kuriózumnak!

Itt olvass tovább a borokról>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss