Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kigyós rétes

55 perc
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lisztet, a sót, és a tejben felfuttatott élesztőt.
  2. Könnyedén összegyúrjuk és 2 cipót formálunk belőle.
  3. Nyújtás után, középre vastag tölteléket ( pl. túrós vagy almás töltelék) halmozunk.
  4. A tészta két oldalát bevagdossuk, 2-3 cm-e csíkokba.
  5. Két oldalról váltva áthajtjuk a csíkokat, majd tojás sárgájával megkenjük.
  6. Aranyszínűre sütjük. Srég szeletekre vágjuk, majd porcukrozzuk. 

Megjegyzés

A tölteléket előző este készítem el, hogy jól összeérjen. - Mamadi

Ezek is érdekelhetnek

Friss