Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A kiflit vékony karikára vágjuk.
A vaj egyharmadát felolvasztjuk, és összekeverjük a tejjel. Beledolgozzuk a tojássárgákat, csipetnyi sót, 3 evőkanál cukrot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Hozzáadjuk a felszeletelt kiflit, és kb. 10 percig áztatjuk. Ha jól átázott, belekeverjük a lisztet. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és lazán kiflis masszába forgatjuk.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék vajat tepsiben felolvasztjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe. Többször megkeverjük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Vaníliás porcukorral megszórjuk, forrón tálaljuk. Gyümölcsízt vagy kompótot külön adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre