Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült, melyik Magyarország legjobb street food étterme

default user icon
MME
Magyarország idén vesz részt először a világ egyik legrangosabb street food versenyén, a Europen Street Food Awards-on. A napokban pedig eldőlt, ki képviselheti hazánkat a megmérettetésen!

Lezajlott Magyarország első street food versenye, a Europen Street Food Awards selejtezője, ahol közel 50 vendéglátóegység közül a CUPÁKOST választotta meg a szakmai zsűri a legjobb hazai street food étteremnek. A győztes pedig a 250 ezer forintos fődíjon és a szakmai elismerésen kívül a berlini szuperdöntőn képviselheti majd Magyarországot szeptember 28-29-én.

 A hazai előválogatón hét kategóriában tíz díjat osztottak ki, így nem csak Magyarország legjobb street foodosát, de a legjobb vegán, édesség, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi és pizza kínálatát, valamint a legtöbb közönségszavazatot kapó egységet és a legszebb magyar food truckot is díjazták.

A legjobb vegán street food hely: Vegan Love
A legjobb édesség street food hely: N’iceroll
A legjobb húsimádó street food hely: Bp BARbq
A legjobb hamburger/szendvics street food hely: Kandalló
A legjobb magyaros street food hely: Cupákos
A legjobb nemzetközi street food hely: Tölcsibe
A legjobb pizza street food hely: Manu+

Közönségdíj: Kürtős Legenda
Beauty különdíj (a legszebb magyar food truck): Market BDPST
Összetett I. hely: CUPÁKOS

„Azért fontos ez a verseny, mivel ezáltal Budapest is felkerül a nemzetközi street food térképre, és így sikerülhet a magyar fővárost egyre több fejben elültetni, ha gasztronómiáról van szó. A zsűrizés során az ízélmény volt a legfontosabb kritérium, emellett pedig a vendéglátást és magát a márkát néztük meg közelebbről. Nekem külön szempont volt, hogy egy nemzetközi versenyen hogyan tudjuk megmutatni ezáltal Magyarországot.” - összegezte gondolatait Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője, zsűritag. 

AZ UTCÁN KAJÁLNI?! NAGYON MENŐ! STREETFOOD-SZTORI, RECEPTEKKEL!>>> 

TÉNYLEG EGY MAGYAR TALÁLTA FEL A VIRSLIT KIFLIBEN?!>>> 

FALAFEL HÁZILAG: A KEDVENC KÖZEL-KELETI UTCAKAJÁNK OTTHON IS, EGYSZERŰEN!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss