Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült, ki nyerte a 2020-as Bocuse d'Or magyar döntőt!

default user icon
MME
Hat magyar szakács versenyzett a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon a Bocuse d'Or magyar döntőjében. A győztes Veres István lett, ő képviseli majd Magyarországot Tallinban, az európai döntőben.

Hónapok óta zajlik a Bocuse d’Or versenyszezon, február 5-én pedig elérkezett a várva várt döntő. Az már az októberi selejtezőn kiderült, hogy ki lesz az a 6 séf, aki részt vehet a fináléban, amelynek az volt a tétje, hogy ki képviseli Tallinban, az európai döntőn Magyarországot. A selejtezőt megnyerő Veres István mellett Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland próbálta elkápráztatni a zsűrit. 


Mint minden évben, idén is volt olyan alapanyag, amelyet kötelezően fel kellett használnia a versenyzőknek, ez idén a fejes káposzta volt. A versenyzők a METRO standján kialakított piacon vásároltak be a fogásokhoz szükséges friss alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből. 

A Bocuse d'Or idei győztese végül Veres István lett, a második helyen Kelemen Roland, a harmadik helyen Haraszti Zsolt végzett.

Veres István képviseli majd az országot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban. A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a húsféle idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng volt. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak.

Ezek is érdekelhetnek