hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült! Ezen múlik, hogy olyan finom lesz-e a lángos, mint a strandon

default user icon
MME
A kommentelők durván összevitatkoztak a Facebookon arról, hogy mi a titka a tökéletes lángosnak. A profik most elárulták!

Facebook-csoportokban tört ki a kommentháború arról, hogy miért lehet finomabb a lángos a strandokon és a piacokon, mint otthon. A Bors a tökéletes lángos titkáról Molnárné Baki Máriát kérdezte, aki 25 éve süti a lángost nagyüzemben.

„A kézzel dagasztás alap. Lehet ugyan géppel is, de a megfelelő állagot a gyakorlott kéz érzékeli. És van még egy titok, amitől az otthoni lángos nem lesz soha annyira tökéletes. A tűzhelyen a legnagyobb gázfokozattal sem tudunk olyan forró olajat elérni, mint a sütödékben” – árulta el.

A fővárosi Fény utcai piac egyik lángoskészítője, Hriagyel Géza is a dagasztást emelte ki a lapnak.

„A szüleink 30 éven keresztül készítették a lángost. Édesapánk fiatal korában tanulta egy idősebbtől, aki szintén egy idősebbtől, úgyhogy az ő receptjük több, mint száz éves. Kézzel dagasztunk, fontosak az alapanyagok, és körülbelül másfél óra kell az első sütésig” – mondta Géza.

Ezek is érdekelhetnek

Friss