Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült! Ennyibe fog kerülni egy korsó sör augusztus 20-án

default user icon
MME
Az augusztus 20-i rendezvénysorozat Szent István nap pontjain pénztárcabarát áron juthat a nagyközönség az államalapítás emlékünnepére készült étel-, és italkülönlegességekhez. A gasztronómiai élményeken túl természetesen további izgalmas programáradattal várja Budapest az érdeklődőket augusztus 19-e és 22-e között.

A Szent István napi sörhöz 350 forintért juthatunk hozzá a rendezvény alatt, elérhető lesz az ország tortája és kenyere is, majd az eddigi legnagyobb és leglátványosabb tűzijátékot élvezhetjük a Szentjobb körmenet után az államalapítás ünnepén. 

A Szent István napi sör államalapítónk tiszteletére készült a Borsodi jóvoltából, amin túl a Hilltop borászat minőségi boraihoz, és a Mátyás Pálinkaház kétféle zamatos nedűjéhez is hozzájuthatunk majd. A hivatalos Szent István napi bisztrókban kedvező árakkal várják a résztvevőket:

  • Naturaqua természetes ásványvíz, 0,5 dl: 190 forint
  • Coca-cola Szent István Nap címkével, 0,5 dl: 290 forint
  • Márkázott szendvics (háromféle kapható): 390 forint

Ha a Magyar Ízek Utcájába is ellátogatunk, a Szent István-napi Kenyérverseny győztesét, vagyis az Ország Kenyerét, a solymári Hel Pékség Solymár gyöngye kenyerét kóstolhatjuk, de az Év Innovatív Kenyerét, a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyeréből is törhetünk egyet.

Az idei Magyarország Tortáját 950 forintér ízlelhetjük, amit egyébként a Habcsók Cukrászda pirított napraforgómag, vilmoskörte, méz és csokoládé hozzáadásával alkotott meg Napraforgó névre keresztelve, valamint Magyarország Cukormentes Tortája, Beszterce rózsája is terítékre kerül Füredi Krisztián cukrászmester jóvoltából.

A Gyerekliget a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig húzódó területen két napon keresztül szórakoztatja majd a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lesznek herceg- és hercegnőképző programok, fellépnek a Tűzmadarak vásári mutatványosai, a Simorág TánCirkusz, valamint az István és Gizella óriásbábok. A Tekergőtérben lesznek játék-installációk, a Pintyőke „cirkuszban" pedig Csukás István legszeretettebb mesehősei kelnek életre.

Pénteken és szombaton reggel 8 órától este 6 óráig lesz tűzszerészi, gépjármű, hadi- és fegyverzettechnikai bemutató, de igen izgalmas programnak ígérkeznek a felvonuló harckocsik és tankok katonai parádéja is. Lesz egy szabadon kipróbálható repülőgép-szimulátor is, de akár a lézerlövészetben is kipróbálhatjuk magunkat. További részletes programokat a Szent István Nap hivatalos weboldalán olvashattok.

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss