Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült: a tökéletes kávéba nem kell semmi!

default user icon
MME
Tűz és víz, pörgés és lazulás, Milánó és Palermó - de a kávé, a pultnál fogyasztva, mindenhol ristretto és 1 euró. Tej, tejhab, méz: a legnagyobb bűn a kávé ellen! Vérbeli olasz kávékóstolón jártunk.

Olaszország olyan nagy, hogy nem lehet egységes szabályokkal jellemezni. Északi és déli része, mintha két külön ország lenne. Az északi, déli és szicíliai  ellentétek szinte mindenben ott vannak, így a gasztronómiában és a kávézási szokásokban is igen nagy különbségek figyelhetőek meg. 

Két dolog azonban közös: a kávé, ha a pultnál fogyasztjuk ugyanannyiba kerül, mindenhol. A másik, ha bármilyen plusz hozzávalót kérünk a kávéhoz, furcsán néznek ránk. A kávé ugyanis kávé és nem más, ristretto vagy espresso és nem tejes, hosszú, latte vagy cappuccino.  

Az szicíliai konyháról még többet>>>
Az igazi milánói? >>>
Olasz városok ihlette kávék

A Nespresso hagyományos kávékapszuláin kívül, minden évben limitált kiadású kávékkal is készül. Idén Milánó és Palermó városai ihlették a két új kapszulát. Ennek megfelelően, a kávé magyarországi bemutatkozó eseményén tiszteletét tette Gianni és Salvo, akik a helyi gasztronómiával is megismertettek bennünket.

Milánó

Észak-Olaszroszág és egyben a divat központja. A város elegáns, mindeközben pörgős, hiszen az üzleti élet egyik központja. Ez jellemzi a kávét is, mely gyengébb és gyümölcsös ízvilágú. A kávét pultnál állva, ristretto formájában hörpintik fel, viszont napjában legalább tízszer. A rendezvényre a következő ételekkel készültek: 36 hónapig érlelt san daniele sonka, füstölt csirkemell, saláta avocado krémmel, marhapofa polentával és tartufo fagylalt.

Klasszikus milánói palacsinta>>>
Milánói rakott cukkini>>>
Rakott galuska milánói módra>>>
Koktél

Palermo

4cl Gin

2cl Aperol

lime juice

bodza

grapefruit bitter

tonic

Palermó

Leginkább arab hatások érték Szicília gasztronómiáját és a kávéfogyasztási szokásokat is. Palermót leginkább a hosszú napokkal és a piacon való lődörgéssel lehetne jellemezni, de a kávézást itt sem húzzák túl sokáig, felhajtják. A kávé erős és nagyon fűszeres, mert kizárólag afrikai kávékból készítik.  A szicíliai menü sajt és sonkaválogatás, kemencében sült tészta bolognai raguval, malac csülök rozmaringos burgonyával és pisztácia, valamint dió fagylalt volt.

Szicíliai pizza>>>
Arancini, a rizsgolyó>>>
Szicíliai narancssaláta>>>

Koktél

Negroni

3cl Beefeater

3cl Campari

3cl Cinzano

Ezek is érdekelhetnek

Friss