Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Globalista Konyha street food fesztivál: kóstold meg egy londoni sztárséf főztjét!

Csütörtöktől szombat éjfélig a zseniális angol szakács, Ben Spalding játssza a főszerepet a Globalista Konyha street food sorozatában, melynek a hangulatos Kőleves Kert ad otthont.

A színes tetoválásokkal teli, fiatal szakács zseni, Ben Spalding  két éve járt először Magyarországon. Akkor a csopaki Szent Donát Pincészet és a budapesti Kapucinus utca lampionos kerti partijának vendégeit kápráztatta el invenciózus, szinte lecsupaszított ételeivel, őrült house muzsikával és felejthetetlen hangulattal. A Globalista Konyha vendégei azóta is sokat emlegették Ben vacsoráit.

Szerencsére Ben is olyan jól érezte magát nálunk, hogy most visszatért Budapestre családjával együtt, és ha már itt van, nem csak pihenni és várost nézni szeretne, hanem főzni is, ezúttal a Kőleves Kertben.

A hely szellemének megfelelően street food ételeket készít, négy különleges, csak erre az alkalomra összeállított ételcsodát.

A Globalista Konyha egyik nagy álma, hogy a jó ételek iránt nyitott, fiatalabb közönséggel is megismertesse a londoni gasztronómiát. Azoknak, akik talán nem engedhetik meg maguknak az öt fogásos ültetett vacsorákat, lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy egy street food fesztivál keretében megkóstolhassák ezeket a finomságokat.

Ben Spalding erre a hétre a következőkkel készül, természetesen gondolva a vegetáriánusokra is!

Fűszeres, konfitált kacsa wrap, tom yum creme fraiche, szárított paradicsom, uborka, sárgabarack és ropogós hagyma;

Ragacsos marhapofa, barack, hagyma lekvár, petrezselyemkrém, mogyoróvaj és krumplipüré;

BBQ paprika wrap, tom yum creme fraiche, szárított paradicsom, uborka, sárgabarack és ropogós hagyma;

Sült csirke taco, "holy fuck" majonéz, klasszikus taco ízek.

Globalista Konyha street food fesztivál – BEN SPALDING
Kőleves Kert, július 14-16, este 18-24-ig

Ezek is érdekelhetnek

Friss