Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kevert tésztás meggyes pite

65 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk majd egy szűrőbe tesszük, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk.
  2. A tojások sárgáját egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel jó habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig verjük, míg jó kemény habot nem kapunk. Ezután fakanállal apránként óvatosan a tojássárgás-vajas masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a habos masszához szitáljuk, és szintén fakanállal, óvatosan összekeverjük.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tészta felét, megszórjuk a meggy felével, majd ráöntjük a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen elsimítjuk és megszórjuk a maradék meggyel.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 150 fokon 35 percig sütjük, és amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakarjuk, nehogy túlbarnuljon). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. 

Megjegyzés

A hozzávalók egy 24 x 36 cm-es tepsihez vannak mérve. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek