Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kevert meggyes sütemény

40 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kevert meggyes sütemény elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a meggyet - ha befőttet használunk - szűrőbe öntjük, hogy lecsepegjen. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, majd egy kevés liszttel kilisztezzük.
  2. A tojásfehérjét a sóval felverjük. A tojássárgáját, az étolajat és a porcukrot alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, és ezt is összedolgozzuk. A felvert habot ezután óvatosan hozzáadjuk, és a masszát a kiolajozott, kilisztezett tepsibe öntjük.
  3. Ezután a lisztbe meghempergetett magozott meggyet rászórjuk a nyers tésztára, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. 

Megjegyzés

Mire a sütő bemelegszik, kész is vagyunk mindennel. Egyszerű, gyors és finom sütemény. - jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss