A pudingport 1 deci tejjel keverjük el. A többi tejet forraljuk fel. A forró tejbe öntsük a pudingporos tejet és a cukrot, majd folyamatosan kevergetve főzzük. Ha a puding besűrűsödött, elzárjuk a hőt, és frissen tartó fóliával letakarva (hogy a teteje ne bőrösödjön) kihűtjük.
A habtejszínt robotgép segítségével kemény habbá verjük.
A kihűlt pudingot konyhai robotgép üstjébe kanalazzuk. Hozzáadjuk a mascarponét és alaposan átkeverjük. A habtejszínt egy spatula segítségével keverjük a krémbe, vigyázva, hogy ne törjük össze.
A zselatint elkeverjük egy kevés vízzel, majd lassan felmelegítjük és ezt is a krémbe keverjük.
Az 5 dkg cukrot feloldjuk a 2 deci vízben.
A kétszersülteket a vízben feloldott cukorba mártjuk, majd egy (vagy több) tepsi aljára helyezzük. Erre kerül a krém fele, majd ismét a cukros vízbe mártott kétszersült, és újra a krém.
Hűtőszekrénybe tesszük és néhány órát hűtjük.
A pihentetés után a kétszersültes pudingot gyümölcsökkel és ehető virágokkal díszítjük.
Annak ellenére, hogy kétszersült pudingnak hívjuk, a süteményt nem kell kétszer sütni, sőt egyszer sem. Szabadon díszíthetjük a kertben, erdőben elérhető gyümölcsökkel és virágokkal. - Napsütötte Vidékünkön