Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kétszersült puding a kert kincseivel

42 szavazat
50 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A pudingport 1 deci tejjel keverjük el. A többi tejet forraljuk fel. A forró tejbe öntsük a pudingporos tejet és a cukrot, majd folyamatosan kevergetve főzzük. Ha a puding besűrűsödött, elzárjuk a hőt, és frissen tartó fóliával letakarva (hogy a teteje ne bőrösödjön) kihűtjük.
  2. A habtejszínt robotgép segítségével kemény habbá verjük.
  3. A kihűlt pudingot konyhai robotgép üstjébe kanalazzuk. Hozzáadjuk a mascarponét és alaposan átkeverjük. A habtejszínt egy spatula segítségével keverjük a krémbe, vigyázva, hogy ne törjük össze.
  4. A zselatint elkeverjük egy kevés vízzel, majd lassan felmelegítjük és ezt is a krémbe keverjük.
  5. Az 5 dkg cukrot feloldjuk a 2 deci vízben.
  6. A kétszersülteket a vízben feloldott cukorba mártjuk, majd egy (vagy több) tepsi aljára helyezzük. Erre kerül a krém fele, majd ismét a cukros vízbe mártott kétszersült, és újra a krém.
  7. Hűtőszekrénybe tesszük és néhány órát hűtjük.
  8. A pihentetés után a kétszersültes pudingot gyümölcsökkel és ehető virágokkal díszítjük.

Megjegyzés

Annak ellenére, hogy kétszersült pudingnak hívjuk, a süteményt nem kell kétszer sütni, sőt egyszer sem. Szabadon díszíthetjük a kertben, erdőben elérhető gyümölcsökkel és virágokkal. - Napsütötte Vidékünkön

Ezek is érdekelhetnek