hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kétsajtos rakott cukkini

MME MME
50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kétsajtos rakott cukkini elkészítéséhez a cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, majd felkarikázzuk. Félreteszünk néhány karikát a díszítéshez.
  2. A cukkinikat 2 ek felforrósított olajban, a felaprított petrezselyemmel és a kakukkfűvel együtt 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd pároljuk további 2 percet. Ezután leszűrjük.
  3. Villával felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet és a lereszelt ementáli sajt felét, végül a tejet és a tejszínt. A keveréket sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Kivajazott üvegtálba rétegesen lerakjuk a cukkiniszeleteket, majd rá a felszeletelt mozzarellát. Ráöntjük a tojásos keverék felét, és ismételjük a folyamatot.
  5. A rakott cukkini tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd feldíszítjük a félretett cukkinikarikákkal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük, vagy amíg a teteje szép aranyszínű lesz.

NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KÉTSAJTOS RAKOTT CUKKINI:

Ezek is érdekelhetnek

Friss