A tésztához először szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját félretessszük a krémhez, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük és hozzáadagoljuk a cukrot és az átszitált lisztet, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A piteforma aljára sütőpapírt illesztünk, az oldalát pedig kikenjük vajjal.
Beleszórjuk a tésztát a piterformába, majd egyenleseten eloszlatjuk. Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és ráillesztünk egy hőálló tálat. A tálban a tojást és a tejszínt addig keverjük a gőz fölött, amíg könnyű, habos, halvány krémmé alakul. Ekkor hozzáadjuk a felaprított étcsokoládét, a kardamomot, a fahéjat és a whiskyt, majd további 5 percig kevergetjük, majd hagyjuk kihűlni.
A fehércsokoládét kisebb edénybe darabjuk, és a tejszínt hozzáadva gőz felett felolvasztjuk, majd ezt is hűlni hagyjuk.
A szobahőmérsékletű kókuszos pitébe először 2 evőkanál sötét csokoládékrémet rakunk, majd erre jön 1 evőkanál fehér krém és így folytatjuk, amíg mindkettő el nem fogy. 3-4 órára hűtőbe helyezzük.
Tálalás előtt az epret a cukorral összeturmixoljuk és a pitét vékony szeletekben, eperöntettel tálaltjuk.