Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés kókuszpite

1 2.3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A pitealaphoz:
  • 2 db tojás (fehérje)
  • 1 csipet só
  • 0,5 bögre porcukor
  • 0,5 bögre süteményliszt
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • vaj
  • A sötét csokoládétöltelékhez:
  • 2 db tojás (sárgája)
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg csokoládé (min. 60 %-os kakaótartalommal)
  • 0,5 mk kardamom
  • 0,5 mk fahéj
  • 2 ek whisky
  • A fehércsokoládéhoz:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • Az eperöntethez:
  • 25 dkg eper
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

  1. A tésztához először szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját félretessszük a krémhez, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük és hozzáadagoljuk a cukrot és az átszitált lisztet, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. 
  2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A piteforma aljára sütőpapírt illesztünk, az oldalát pedig kikenjük vajjal.
  3. Beleszórjuk a tésztát a piterformába, majd egyenleseten eloszlatjuk. Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  4. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és ráillesztünk egy hőálló tálat. A tálban a tojást és a tejszínt addig keverjük a gőz fölött, amíg könnyű, habos, halvány krémmé alakul. Ekkor hozzáadjuk a felaprított étcsokoládét, a kardamomot, a fahéjat és a whiskyt, majd további 5 percig kevergetjük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A fehércsokoládét kisebb edénybe darabjuk, és a tejszínt hozzáadva gőz felett felolvasztjuk, majd ezt is hűlni hagyjuk.
  6. A szobahőmérsékletű kókuszos pitébe először 2 evőkanál sötét csokoládékrémet rakunk, majd erre jön 1 evőkanál fehér krém és így folytatjuk, amíg mindkettő el nem fogy. 3-4 órára hűtőbe helyezzük. 
  7. Tálalás előtt az epret a cukorral összeturmixoljuk és a pitét vékony szeletekben, eperöntettel tálaltjuk.

    MÉG TÖBB PITE RECEPT >>> 

Megjegyzés

A hozzávalók egy 24 cm átmérőjű piteformához értendőek. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss