hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kétféle csokihab mandulás tallérral

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az étcsokis mousse-hoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • kevés fehér rum
  • A fehércsokis mousse-hoz:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • kevés fehér rum
  • A mandulás tallérhoz:
  • 12,5 dkg cukor
  • 6 evőkanál narancslé
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál citromlé
  • 6 dkg vaj
  • 3,5 dkg liszt
  • 6 dkg szeletelt mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A csokihabokat külön-külön elkészítjük. Ehhez a csokikat külön vízgőz felett lassan olvasztjuk. A tejszínhabot nem túl keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrot, majd a fehér rumot, végül az olvasztott csokit. Fokozott figyelemmel egységes állagúvá keverjük össze. Min. 2 órán át a hűtőbe helyezzük.

A mandula tallérhoz a vajon megpirítjuk a mandulát, hogy szép színe legyen, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlét, a narancslét, a reszelt narancs héját, és végül a lisztet. Amit aztán jól összekeverünk, és kis időre pihenni hagyjuk.

Sütőpapírra helyezünk 1-1 kanállal a masszából, majd újabb sütőpapírt rakunk a tetejére. A kanállal kiszedett, két papír között lévő mandulás kupacokat egyenes talpú pohár segítségével szép, vékony kör alakú pelyhekre formázzuk, körkörösen elsimítva. Sütőben 185°C-on, kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Sütés után rögtön kivesszük, hűlni hagyjuk, és a felső papírt eltávolítjuk.

Amikor a krémek visszadermedtek, kivesszük a hűtőből, habzsákba tesszük, desszertes tányérokra rétegesen korongokat nyomunk belőle, majd a mandulás tallérokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss