Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ketchup Eszti módra

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot és az almát megmossuk, csumáját kivágjuk, majd nagyjából feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és a paradicsommal azonos nagyságú darabokra vágjuk.
  2. Az egészet egy fazékba tesszük, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, a sót, a fűszereket és a cukrot. Lassú tűzön pépesre főzzük, vagy kuktában 20 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Mikor kihűlt, alaposan átpasszírozzuk, visszatesszük egy tiszta fazékba, és felforraljuk. Hozzákeverjük a tartósítószert, és tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük. Fedéllel vagy celofánnal még forrón lezárjuk az üvegeket. Amennyiben celofánt használunk, az idő során a ketchup a bolti állagához hasonlóra be fog sűrűsödni.

Megjegyzés

Felhasználási területe számtalan, alapja a grill szószoknak, bolondítója a magyaros ételeknek, remek „dip” alap, na meg a hamburger, hot-dog is megkívánja.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss