Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szenzációs! Újabb két Michelin-csillagos étterme van Magyarországnak!

default user icon
MME
Immár Michelin-csillagos Essencia Restaurant és a SALT, mellettük további 6 étterem került bele a Michelin Guide étteremkalauzába. Gratulálunk!

Megjelent a magyar fine dining éttermek körében minden évben tűkön ülve várt a Michelin Main Cities of Europe, azaz a Michelin-kalauz európai éttermeket listázó különszáma. 

A világ legrangosabb étteremkalauzának ítészei, az idei kontinens-mustra után a budapesti Essencia és a SALT éttermeknek adtak egy-egy csillagot, míg további 6 budapesti éttermet ajánlanak a nagyérdemű figyelmébe:

  • Hoppá! Bistro
  • Felix
  • Stand25 Bisztró
  • Spago by Wolfgang Puck
  • Rumour by Rácz Jenő
  • Pasztell

A két, friss Michelin-csillagos étterem a Dining Guide 2021-es TOP 10+2 magyarországi étterem listáján is szerepel, amelynek szerkesztői így jellemzik a két helyet:

SALT

A Salt Budapest teljesítményéről a 2021-es újranyitása után is biztosan elmondható, hogy a hazai gasztronómia élmezőnyébe tartozik. A gasztronómiai koncepciót jegyző Tóth Szilárd következetesen halad előre a hazánkban még diszkréten reprezentált innovatív éttermi stílus meghonosításának útján. Az étterem gondolkodásmódja az elmúlt évtizedekben divatossá vált észak-európai, úgynevezett ‘nordic’ éttermi stílust követi: az irányzat jellemzője, hogy képviselőik progresszív, újító módon nyúlnak a nemzeti, régiós konyhák klasszikus alapanyagaihoz és ételeihez. A Salt konyhája Tóth Szilárd séf szülőhelyének, Észak-Kelet-Magyarország gasztronómiájának kortárs módon való bemutatása, újraértelmezése.

ESSENCIA

Tiago Sabarigo és magyar felesége, Jenei Éva 2020-ban nyitották meg az V. kerületben közös, portugál-magyar hagyományokra alapozó éttermüket, az Essencia-t. Vágyaik között szerepelt, hogy Tiago mediterrán ízei mellett a magyar jellegzetességeket is tányérra tehessék, ezért stílszerűen otthon és itthon címekkel látták el vacsoramenüiket. Az Essencia belső terének első része valóban erősen portugálos, a második etapban a teljesen nyitott konyha a leglátványosabb, ahol akár végig is nézhetjük, ahogy készül a vacsoránk. Borszelekciójuk magyar, nemzetközi és portugál borokat is felvonultat, így természetesen vino verdét is kortyolhatunk halételek, netán magyar levesek, előételek mellé.

 

2021-ben, a budapesti éttermek közül Michelin-csillagos még a Babel, a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown és a Stand, ezek mellett további budapesti 20 vendéglátó hely szerepel a Michelin Guide ajánlatában. Az Onyx viszont, ami Közép-Európában elsőként szerzett két Michelin-csillagot, elveszítette a csillagait, ugyanis az étterem, a pandémiát követően bezárt.

A listán szereplő éttermekről bővebben ITT olvashatsz.

További cikkeink a témában:

Ezek is érdekelhetnek

Friss