A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a póréhagymát és az újhagymát felkarikázom.
Egy edényben az olívaolajjal megolvasztom a vajat, ezen megdinsztelem a hagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, majd fűszerezem.
Amíg a leves fő, felaprítom a petrezselymet, felvágom a snidlinget. A cipóknak levágom a tetejét, a belsejét pedig kivájom. Sütőben kicsit megsütöm a cipókat.
Mikor a hagymák megpuhultak, beleöntöm a bort, a lisztes tejföllel elhabarom, beleszórom a petrezselymet, összekeverem, jól felrottyantom.
A forró levest a cipóba merem, beleszórom a reszelt sajtot, az újhagyma zöldjét és a snidlinget.
Evés közben a levesbe tördelem a cipó sapkáját. Fehér bort iszom hozzá.