Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Két sajtos fokhagymakrémleves cipóban tálalva

45 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a póréhagymát és az újhagymát felkarikázom.
  2. Egy edényben az olívaolajjal megolvasztom a vajat, ezen megdinsztelem a hagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, majd fűszerezem.
  3. Amíg a leves fő, felaprítom a petrezselymet, felvágom a snidlinget. A cipóknak levágom a tetejét, a belsejét pedig kivájom. Sütőben kicsit megsütöm a cipókat.
  4. Mikor a hagymák megpuhultak, beleöntöm a bort, a lisztes tejföllel elhabarom, beleszórom a petrezselymet, összekeverem, jól felrottyantom.
  5. A forró levest a cipóba merem, beleszórom a reszelt sajtot, az újhagyma zöldjét és a snidlinget. 
  6. Evés közben a levesbe tördelem a cipó sapkáját. Fehér bort iszom hozzá.

Megjegyzés

Ünnepi, akár még karácsonyi levesnek is megfelel. Jól mutat az asztalon és nem utolsó sorban finom. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss