Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Készítsd magad a margarint! Keresd a piacon a Flora standokat!

default user icon
MME
Eljött az ideje, hogy leszámoljunk a margarin körül keringő számtalan tévhittel és városi legendával: most bárki meggyőződhet róla, hogy milyen egyszerű és hétköznapi alapanyagokból készül, meglepően könnyen.

Az Unilever a budapesti piacokon felállított Flora Blend Barban mutatja meg, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából bizonyítottan hasznos növényi olajokból egyszerű gyártási eljárás segítségével készülnek a minőségi és ízletes Flora margarinok.

Keresd a standokon

A Flora Blend Bar névre keresztelt standon hat héten át három népszerű budapesti piacon neves séfek készítenek minőségi növényi olajokból különleges és finom margarinokat, amelyeket bárki megkóstolhat a helyszínen.

Szakmai szemmel...

„A margarinok kiemelten pozitív szerepet tölthetnek be a táplálkozásban, alapanyagai a legújabb táplálkozási ajánlásokhoz illeszkednek, a gyártási folyamat pedig a lehető legegyszerűbb fizikai műveleteket jelenti, és lényegében a vajköpüléssel analóg tevékenység” – fogalmazott Dr. Somogyi László, élelmiszeripari mérnök, egyetemi docens. Hozzátette: „a Flora Blend Barban látható keverési és hűtési folyamat ugyanazt az alapelvet követi, mint az üzembeli gyártás.”


Ezért szükséges...

„Az emberi szervezetnek a mindennapi táplálkozás során szüksége van zsírokra, ám az egészségünk szempontjából rendkívül fontos, hogy milyen zsiradékot fogyasztunk. A legfrissebb tudományos eredmények is igazolják, hogy szívünk és érrendszerünk egészsége érdekében a növényi zsiradékokat kell előnyben részesítenünk az állati eredetűekkel szemben” – mondta Prof. Dr. Császár Albertlipidológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, osztályvezető főorvos. „Két harvardi vizsgálat során közel 130 ezer ember mintegy három évtizeden át nyomon követett táplálkozási és egészségi adatait elemezték. Ezekben a kutatásokban azt mutatták ki, hogy a telített zsírok telítetlenekkel való helyettesítése együtt jár a szív-és érrendszeri megbetegedések jelentősen alacsonyabb kockázatával.” 

A testednek szüksége van rá!

„A margarinok fő összetevői a növényi olajok és zsírok, így nemcsak finomak, hanem tartalmazzák azokat a létfontosságú zsírsavakat is, amelyeket a szervezet nem képes magától előállítani” – emelte ki Őri Ágnes, az Unilever táplálkozási szakértője. A Flora margarin készítéséhez felhasznált jó minőségű repce- és lenolaj természetes módon tartalmazza ezeket az omega-3 zsírsavakat, a napraforgóolaj pedig kimagasló E-vitamin és omega-6 zsírsav tartalma miatt hasznos alapanyaga a margaringyártásnak. Az értékes összetevők a gyártás folyamán is megmaradnak, hiszen a gyártás alapvetően az összetevők hűtés közbeni keverését jelenti. „A kenhető állagot a szobahőmérsékleten is szilárd pálmazsír hozzáadásával érjük el, nincs tehát szükség az olajok hidrogénezésére, keményítésére. Így az összes forgalomba hozott margarin transzzsírsav-tartalma alatta van az EMMI rendeletben meghatározott határértéknek (2 g transzzsírsav/100g zsírtartalom).” 

A Flora Blend Bar hat hétig látogatható az alábbi helyszíneken!

a Fehérvári úti piacon szeptember 16. és 24. között,
a Fény utcai piacon szeptember 26. és október 8. között,
a Lehel téri csarnokban október 10. és 22. között.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss