Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
só
bors
1,5 bögre kukoricaliszt
3 db tojás
1/4 bögre Shan' shi wokolaj
1 bögre cukor
3 ek ketchup
1/4 bögre ecet
1/4 bögre almaecet
1 ek szójaszósz
1 ek Shan' shi csiliszósz
1 tk só
szezámmag
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a felvert tojásban. Felhevítjük az olajat, és elősütjük benne a csirkét.
Összekeverjük a cukrot, a ketchupot, az ecetet, az almaecetet, a szójaszószt, a csiliszószt a sót és a szezámmagot. A csirkét egy kis méretű tepsibe tesszük, és leöntjük a szósszal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük (közben háromszor átforgatjuk).