Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne rohanj a kínaiba! Készíts otthon szezámmagos csirkét

Hányszor fordult elő veled, hogy egy kínai gyorsétteremben a szezámmagos csirkét falatozva azon gondolkodtál, hogy mitől ilyen finom ez az étel? Mi eláruljuk, mi a titok. Mostantól nem kell étterembe rohannod, ha megkívánod, ugyanis otthon is elkészítheted, könnyebben, mint gondolnád.

Hozzávalók: 

2 db csirkemellfilé

bors
1,5 bögre kukoricaliszt
3 db tojás
1/4 bögre Shan' shi wokolaj 
1 bögre cukor
3 ek ketchup
1/4 bögre ecet
1/4 bögre almaecet
1 ek szójaszósz
1 ek Shan' shi csiliszósz 
1 tk só
szezámmag

Elkészítés: 

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a felvert tojásban. Felhevítjük az olajat, és elősütjük benne a csirkét.

Összekeverjük a cukrot, a ketchupot, az ecetet, az almaecetet, a szójaszószt, a csiliszószt a sót és a szezámmagot. A csirkét egy kis méretű tepsibe tesszük, és leöntjük a szósszal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük (közben háromszor átforgatjuk).

A TOJÁSOS RIZSEN TÚL - MILYEN AZ IGAZI KÍNAI KONYHA? 2 EREDETI RECEPT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss