Hozzávalók:
A tésztához: 5 db tojás, 250 g kristálycukor, 180 g rétesliszt, fél csomag sütőpor
A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 400 ml tej, 50 g kristálycukor, 250 g puha vaj
A tetejére: 120 g vágott dió vagy mandula, szezongyümölcs, 1 csomag tortazselé
Elkészítési idő: 80 perc
Elkészítése
1. Csak egyesével
A tojássárgákat egyenként keverd habosra 1-1 evőkanál vízzel, majd kézi mixerrel az egészet dolgozd össze 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton. Add hozzá a cukrot, és géppel verd tovább a masszát mindaddig, amíg a cukor el nem olvad, és a tojásos alap világossárga nem lesz.
2. Amitől összeáll
Egy tálban elegyítsd a lisztet és a sütőport, adagold a kész masszához, majd és egy fakanál segítségével óvatosan dolgozd simára.
3. A kemény hab
A lehűtött tojásfehérjéket verd fel, adj hozzá 1 csipet sót, majd a legmagasabb fokozaton verd kemény habbá.
4. A titok: csak óvatosan!
A habot óvatosan forgasd a keverékbe, így a tészta levegős, könnyű marad.
5. Sütés
A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt sütőformába, és simítsd el a tetejét. Előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt süsd készre a finomságot.
6. Virágcsokor
A leírás alapján készítsd el a piskótatésztát, és virágot mintázó sütőformában süsd készre. A pudingport és a cukrot keverd össze a tejjel, majd a tasakon lévő leírás szerint főzd meg a pudingot. Ha kissé kihűlt, add hozzá a vajat. A piskótát vágd háromrét lapokra, és töltsd meg a vaníliás krémmel. A torta tetejét és oldalát is kend meg vele, majd a süti széleit szórd meg aprított dióval vagy mandulával. A tetejét díszítsd felkarikázott kivivel, valamint a maradék krémmel, végül vond be a leírás szerint elkészített tortazselével.