Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kesudiós kekszgolyó (cukormentes recept)

MME MME
60 perc
egyszerű
költséges
60 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit leterítünk sütőpapírral. A kesudiót késsel durvára aprítjuk.
  2. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a nyírfacukorral, és hozzáadjuk a tojásokat. A liszteket elvegyítjük a sütőporral és az instant kávéval, majd a vajas masszába forgatjuk. Végül beledolgozzuk az aprított kesudió 1/4-ét és a mazsolát.
  3. A tésztából lecsippentett diónyi mennyiségekből kézzel kb. 60 db golyót formázunk. Egyenként a maradék aprított kesudióba hempergetjük őket, és a két tenyerünk között finoman rájuk nyomkodjuk a ropogós kérget. A golyókat a tepsikbe ültetjük, és az aljukat kissé ellapítjuk. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-12 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.
A teljesen kihűlt golyók alját párosával összeragaszthatod. Ehhez keverj össze 3 ek üveges vagy házi kesudiókrémet 1 ek por alakú eritrittel, 2 tk kakaóporral és 1 tk instant kávéval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss