Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládékrém

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A felaprított csokoládét forró vízgőz felett megolvasztjuk. A tejet felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a cukrot, majd addig kevergetjük, míg fel nem olvad. A cukros tejet az olvasztott csokira öntjük, majd alaposan összekeverjük. Ha szükséges, botmixert használunk.

2.

Kis adagokban hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat, simára és fényesre keverjük, végül hozzáadjuk a konyakot is. Forrón kínáljuk. Ha kihűlt, kis lángon megmelegítjük. Három napig eláll a hűtőben.

KARAMELLSZÓSZ HÁZILAG>>> 

NARANCSSZÓSZ (GOFRIKHOZ ÉS PALACSINTÁKHOZ)>>> 

ANGOL CITROMKRÉM (LEMON CURD)>>> 

Elkészíthetjük a krémet lábasban, direkt tűzön is, ilyenkor azonban legyünk nagyon körültekintőek, nehogy odaégjen!

Ezek is érdekelhetnek

Friss