Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Rozsnyai Gabriella
Cikk
MME
Jogosan merül fel a kérdés, hogy a már régóta ismert, olcsó és jó illatú tusfürdőnk vagy más kozmetikumunkat miért cserélnénk le másra? Nos, egyrészt a változatosság új élményeket, lehetőségeket hozhat, másrészt ha elzárkózunk az új, innovatív lehetőségek elől, könnyen lépés hátrányba kerülhetünk. Fedezzük fel együtt a természetes szépségápolást!
Tudtad, hogy a Rögös túró olyan alapanyaga a magyar konyhának, amit nemzetközileg is elismertek? Páratlan tejtermékünkre igazán büszkék lehetünk, és most el is áruljuk, hogy miért!
Március 27-én 21:00-kor debütál a VIASAT3-on a népszerű cukrászverseny legújabb évada, az Ide süss! – Húsvéti kihívás. Az ünnepi részekben hírességek mutatják meg, milyen cukorból faragták őket. Ábel Anita és Sass Dani összeszokott párosként támogatják a versenyzőket, a desszerteket pedig Szabadfi Szabolcs, az ország pékje és Szalai Dóri, a macaronok királynője értékeli.
Ha igazán éhes vagy, egy ilyen gusztusos BLT-szendvics kiváló választás! Bacon, saláta és paradicsom, némi majonézzel megkent, ropogósra pirított kenyérszeletek közé rétegezve – full extrás fogás, ami garantáltan, hosszú órákra eltelít! Mutatjuk videón, hogyan készül!
Ha péntek, akkor már korán reggel szembesülünk a kérdéssel: mi legyen az ebéd hétvégén? Hogy megkönnyítsük a dolgodat, hoztunk néhány finom és egyszerű receptet, amikből válogathatsz ezen a kora tavaszi hétvégén.
Recept válogatás
A tavasz előhírnöke a medvehagyma, amelyre nem csak saláta készítésekor érdemes gondolni. Levest, főzeléket éppúgy készíthetünk belőle, ahogy ízesíthetünk vele bármilyen főételt, pástétomot, mártogatóst, de egyszerűen vajas kenyérrel fogyasztva is szuper választás. Gyógyhatása sem mellékes: kíméli a gyomrot, enyhíti a fejfájást és csökkenti a magas vérnyomást! A legjobb medvehagymás ételek receptjeit gyűjtöttük össze.
Tóth Franciska
Fanny magazin
Ne gondoljuk, hogy ha nem alszunk eleget, az mindössze annyit eredményez, hogy fáradtak, esetleg nyűgösebbek leszünk napközben! A kialvatlanság lemeríti a szellemi képességeinket és veszélyezteti az egészségünket.
A tészta a viszonylag olcsó és gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik. Szeretjük, mert a végtelenségig variálható: káposztás, grízes, túrós, húsos, krumplis, hogy csak néhányat említsünk. Nektek melyik a kedvencetek?
Mindmegette mégis fogyott!
Az ünnepi asztal elképzelhetetlen sós nassolnivalók nélkül. Összegyűjtöttük a legízletesebb sajtos pogácsákat és rudakat, amelyek – a hozzáadott tejfölnek köszönhetően – nem száradnak ki, omlósak és puhák maradnak még másnap is.
Laczkó Lilla Lili
A medvehagyma kétségtelenül a tavaszi szezon egyik legnépszerűbb finomsága. Pesto formájában pedig igazi kincs: felturbózhatjuk vele a húsokat, a tésztákat, a tojásos és krumplis fogásokat, de akár önmagában, friss kenyérre vagy pirítósra kenve is isteni finom.
Pataki Nóra
A tökéletesen elkészített főtt tojással lesz igazán mutatós a klasszikus húsvéti tál. De mégis hány percig főzzük, és hogyan hámozzuk meg esztétikusan? Mutatjuk az összes trükköt, amellyel kívül-belül hibátlan lesz.
Bár a tojás egész évben elérhető élelmiszer, a húsvéti időszakban egészen biztosan többet eszünk belőle, mint általában. Most kiderül, hogy az egészségünk érdekében hol kell, ha kell egyáltalán, meghúznunk a határt, ha tojásfogyasztásról van szó.