Mindmegette.hu
Recept
Gluténmentes Íz-Lik
Cikk
MME
Minden élelmiszernek van lejárati ideje a joghurttól kezdve a zöldségeken át a pékárukig. Ezeket ismerjük, figyelemmel követjük így nagy eséllyel megelőzhetjük, hogy megromoljon bármi is. Ám egyes hűtőben tárolt alapanyagok gyakrabban penészesednek meg, komoly fejtörést okozva azoknak, akik nem szeretik kidobni az ételeket.
Recept válogatás
A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, mártások, szörpök és piték. A friss rebarbara viszonylag gyorsan romlik, így ha lehet, minél hamarabb használjuk fel. Mutatjuk is, hogyan, íme a legjobb receptek!
A tegnapi Konyhafőnökben Sárközi Ákos kishíján kacsatollal borította be Fördős Zét, amikor az az orra alá dugta a hátráltatókárya-pakliját.
A szezon slágere az eper, amit nem tudunk megunni. Ha pedig frissen nem sikerül elfogyasztani, süthetünk belőle isteni finomságokat. Az epres sütikből mutatunk olyan recepteket, amiket érdemes kipróbálni!
Rozsnyai Gabriella
Egy VII. kerületi pizzériára csapott le a Nébih a Nefelejcs utcában. Ennek oka, hogy az Atamel bt. által üzemeltetett vendéglátó-ipari egység ellenőrzése során súlyos kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a szakemberek. Azon túl, hogy gusztustalanul mocskosak voltak a berendezéseket, még nagy mennyiségű élő csótányokat is találtak a főzőtérben.
Hogyan készítsünk pozsonyi kiflit, islert, puncstortát vagy aranygaluskát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól.
A tojás a legjobb fehérjeforrás, ráadásul egyszerű elkészíteni, ezért a legtöbb ember étrendjében helyet kap. Sajnos a belőle készült ételeknek, így a tojássalátának is rövid az eltarthatósága.
A legegyszerűbb alapanyagokból villámgyorsan varázsolhatsz valami finomságot. Senkinek nem kell tudnia, hogy bögrékkel méred a hozzávalókat, és pár perc alatt állítod össze a tésztát, a lényeg, hogy mindenkinek ízlik. Válogass a legjobb bögrés receptjeinkből!
Kard Sándorné
Valószínűleg egyszer-kétszer találkoztál már a wakamével – csak éppen nem tudtad a nevét. A tengeri mustár néven is ismert, az ázsiai konyhában gyakran használt tengeri zöldség a sushi éttermek kedvenc alapanyaga.
Az ébredő erdő, az erőre kapó tavasz illatával megjelent végre a tavasz első hírnöke: a medvehagyma, amely friss, zamatos ízt hoz a hosszú tél után. Őt követi a többi tavaszi frissességet hozó zöldség: újhagyma, spenót, sóska és a zsenge tök, amelyekkel új ízeket, a tavasz frissességét hozzák az asztalunkra. Ehhez mutatunk több mint száz bevált receptet!
Schobert Norbert kisebbik fiát nem kímélték a kommentelők. A fitneszguru és Rubint Réka 11 éves fiát sokan bántották a súlya miatt. Zalán csattanós választ adott most mindenkinek.
A tészta a viszonylag olcsó és gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik. Nemcsak a háziasszonyok szeretik, hanem gyakran kerül az iskolában is az ebédlőasztalra, mivel végtelenségig variálható. Káposztás, grízes, túrós, húsos, krumplis. Nektek melyik a kedvencetek?