Mindmegette.hu
Recept
Renáta
Cikk
MME
Ha a hálószobánkba növényeket teszünk, az az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy egy fárasztó nap után testileg és lelkileg is kipihenjük magunkat. A növények ugyanis amellett, hogy nyugodt, oázisszerű atmoszférát teremtenek, megtisztítják a levegőt és oxigént termelnek, ezek pedig elősegítik a nyugodt alvást és oldják a stresszt.
Recept válogatás
A csicseriborsó az egyik legmellőzöttebb hüvelyesünk, holott finom, tápláló, laktató, egészséges és rendkívül sokoldalú alapanyag. Használhatjuk levesbetétként, főzve vagy sütve köretként, raguként, pörköltként és salátában, hogy legelcsépeltebb formuláit, a falafelt és hummuszt már ne is említsük. Egyre népszerűbb továbbá fasírtalapanyagként vegán hamburgerekben, lisztté őrölve pedig ideális gluténérzékenyek számára is.
FAZEKAS KIRA
Heti top 10 összeállításunkban megmutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb, legkeresettebb receptek az előző héten.
A francia konyha öt alapmártásának egyike, az aránylag könnyen elkészíthető, sokféleképp ízesíthető és sok mindenre felhasználható besamel. Számos étel, például a Croque Monsieur elképzelhetetlen besamel mártás nélkül, de ugyancsak furcsán venné ki magát nélküle a Dubarry szelet vagy a muszaka, a lasagne és cannelloni. Mutatjuk a legjobb besameles receptek.
Makatics Eszter
Ha valaki kezdő a kelt tészták terén, nyugodtan indítson ezzel a túrós bélessel: ez a nagyi-klasszikus, ugyanis, gyakorlatilag elronthatatlan!
Elég volt a nehéz ételekből, a zsíros húsokból? Összegyűjtöttünk több, mint 50 olyan receptet, amelyek nem terhelik meg a gyomrot, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Próbáljátok ki őket!
Vass Lászlóné
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ez az izgalmas, közel-keleti ihletésű sültcékla saláta remek egy elegáns menüsor elejére, de pita kenyérrel tökéletes hétköznapi vacsora válhat belőle!
A csirkemellben az a nagyszerű, hogy viszonylag gyorsan és egyszerűen lehet belőle ebédet vagy vacsorát készíteni, ráadásul az ára sem megfizethetetlen, és a kezdők is tudnak vele dolgozni. Lehet rántani, tölteni, de rakott ételekbe is kiváló. A csirke rohanós hétköznapokra, de ráérős hétvégékre is jó választás, íme néhány recept.
Ha szereted a töltött paprikát, próbáld ki Gáspár Bea verzióját is, aki kaliforniai paprikába tölti a darált húsos tölteléket. Videón mutatjuk a receptet!
Az ünnep nem csak a bejgli, a zserbó és a mézes krémes készítéséről szól, a sós vendégvárók ugyanúgy hozzátartoznak a karácsonyhoz és a szilveszterhez. Egy adag pogácsa, sós rúd, perec vagy pizzás csiga ugyanolyan jól tud esni, mint édes társaik.
Salamon Csilla
Sosem értettem, miért vesz bárki kész salátaöntetet. A bolti változatnak ugyanis csak hátrányai vannak. Az íze tök mű, és annyi tartósítószer van benne, hogy ha meghalunk, kis szerencsével be se kell majd balzsamozni minket, mert minden bizonnyal nem fogunk lebomlani. Tápérték nulla, a hozzávalókról pedig a legnagyobb jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy első osztályúak. Ipari olaj, ipari ecet, kristálycukor, színezék és „E” betűk végeláthatatlan sora egyetlen üvegbe zárva. Ugyan ki akarna ilyet locsolni egy egészségesnek szánt salátára?