Mindmegette.hu
Recept
Lilalicsi
Cikk
MME
Válogass te is az olvasóink által beküldött receptekből, szavazz, és nyerj 50 000 forintot!
Itt a szezon - érdemes akár minden nap, de legalább hetente egyszer paradicsomot fogyasztani valamilyen formában, hiszen rengeteg jótékony hatása van, rengeteg hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz és csökkenti egyes betegségek kockázatát. Vegyük sorra, miben segíthet!
Recept válogatás
A nyár slágerzöldségei egyértelműen a padlizsán és a cukkini: nem csak, hogy a grillpartik vega sztárjai, de gyakorlatilag bármilyen keverékkel, krémmel vagy raguval megtöltve isteni egytálétel varázsolható belőlük. Mutatunk is 50 bomba receptet!
Vass Lászlóné
A coleslaw, vagyis az amerikai káposztasaláta az egyik kedvenc köretünk sült húsok mellé. Azonban annak ellenére, hogy gyorsan és egyszerűen összedobható, van néhány baki, amit a legtöbben elkövetünk az elkészítése során. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!
A vitaminpótlás egyik jól bevált módszere a gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, ennek egyik remek formája pedig, ha a zöldség valamilyen főzelék formájában kerül a szervezetünkbe. A főzelék igazi magyar sajátosság. Amíg a legtöbb nemzet leves vagy köret alakjában próbálja megoldani a főtt zöldségekkel való kapcsolattartást, addig a magyar konyha habar, ránt, sűrít - és egytálételként tálalja a megfőzött, fűszerezett zöldségeket.
Percenként nyitogatott, eljegesedett hűtő, koszos kerámialap, elvízkövesedett vízforraló: a háztartási gépek igazi pénzfalók, ha nem figyelünk rájuk. Ha megfogadod a tanácsainkat, ezreket spórolhatsz a villanyszámlán!
Mivel tombol a kánikula, a konyhában elsődleges feladattá válik, hogy hűsítő és könnyű ételek készüljenek, melyek nem terhelik meg a gyomrot és melyek mellett a tűzhelyet sem kell hosszú órákra bekapcsolni. Íme, néhány szuper recept hőség idejére.
Papikné Veress Andrea
Ha te is krumpliimádó vagy, ez a receptválogatás neked szól! Összegyűjtöttünk 9 krumplis ételt, mely igen kedves a magyar gyomornak, és még a pénztárcánkat is kíméli.
Értékes vitaminok és ásványi anyagok tárháza a sertéshús, mégis sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától. Pedig változatos receptekkel, könnyű köretekkel és kevés zsiradék felhasználásával remek – és nem utolsósorban egészséges – fogások készíthetők belőle, legfőképp a grillszezonban. Íme néhány szuper tipp és recept a sertéshús grillezéséhez.
Kard Sándorné
A gastrorealityknek és a főzős blogoknak köszönhetően egyre több különleges, az átlagostól akár nem kevéssel drágább alapanyagot használunk főzés során. De ha spórolni szeretnénk, nem kell csúcsminőségű anyagokra költeni: találhatunk olcsóbb összetevőket is, amelyek tökéletes helyettesítők.
Sokszor gondban vagyunk, hogy mit főzzünk hétvégén. A klasszikus húsleves és rántott hús-krumplipüré menüt is meg lehet unni. Ám adódik a kérdés ilyenkor, hogy mi legyen az ebéd hétvégén? Hiánypótló válogatás következik, tartalmas levesekkel, pörköltekkel, rakott ételekkel, sült húsokkal, rántott finomságokkal.
Gluténmentes Íz-Lik
Számos olyan kidobásra ítélt konyhai alapanyag van, amit még felhasználhatnál - nem keveset spórolva ezzel!