Mindmegette.hu
Recept
Tóth-Nacsa Ágnes
Cikk
MME
Válogass te is az olvasóink által beküldött receptekből, szavazz, és nyerj 50 000 forintot!
Számos olyan kidobásra ítélt konyhai alapanyag van, amit még felhasználhatnál - nem keveset spórolva ezzel!
Recept válogatás
A nyár slágerzöldségei egyértelműen a padlizsán és a cukkini: nem csak, hogy a grillpartik vega sztárjai, de gyakorlatilag bármilyen keverékkel, krémmel vagy raguval megtöltve isteni egytálétel varázsolható belőlük. Mutatunk is 50 bomba receptet!
PATAKY KRISZTINA
Rántottát készíteni mindenki tud, hiszen csak fel kell verni a tojásokat és egy tapadásmentes serpenyőben megsütni. Egyszerű, igaz? Mégis előfordul, hogy nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel. Íme néhány trükk, hogy mindig tökéletes rántotta kerüljön a tányérra.
A vitaminpótlás egyik jól bevált módszere a gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, ennek egyik remek formája pedig, ha a zöldség valamilyen főzelék formájában kerül a szervezetünkbe. A főzelék igazi magyar sajátosság. Amíg a legtöbb nemzet leves vagy köret alakjában próbálja megoldani a főtt zöldségekkel való kapcsolattartást, addig a magyar konyha habar, ránt, sűrít - és egytálételként tálalja a megfőzött, fűszerezett zöldségeket.
Kőrösy Gabriella
A sajtos tésztát szinte mindenki szereti. A sonkára és a baconre sem mondanak sokan nemet, éppen ezért készítettünk egy olyan rakott tésztát, amiben minden finomság megtalálható. Annyira egyszerű és annyira finom, hogy azonnal az egész család kedvence lesz.
Mivel tombol a kánikula, a konyhában elsődleges feladattá válik, hogy hűsítő és könnyű ételek készüljenek, melyek nem terhelik meg a gyomrot és melyek mellett a tűzhelyet sem kell hosszú órákra bekapcsolni. Íme, néhány szuper recept hőség idejére.
Sokunknak okoz fejtörést a hétvégi menü kitalálása. Ha a főétel megvan, a desszerttel vagyunk gondban. És akkor mi lesz a levessel? Ne ess kétségbe, mutatunk két egyszerű és gyors menüsort. Már csak azt kell kitalálnod, az "A" vagy a "B" menüt készíted el!
Értékes vitaminok és ásványi anyagok tárháza a sertéshús, mégis sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától. Pedig változatos receptekkel, könnyű köretekkel és kevés zsiradék felhasználásával remek – és nem utolsósorban egészséges – fogások készíthetők belőle, legfőképp a grillszezonban. Íme néhány szuper tipp és recept a sertéshús grillezéséhez.
Kard Sándorné
Az, hogy mit eszünk-iszunk bulizás előtt, nagyban befolyásolhatja, hogyan ébredünk majd másnap reggel. A megfelelő ételek kiválasztásával ugyanis csökkenthetők az alkohol okozta káros hatások, és kedvezően befolyásolható a másnapi közérzet. Íme a legjobb ételek, amikkel érdemes „megágyazni” a koktéloknak, boroknak.
Sokszor gondban vagyunk, hogy mit főzzünk hétvégén. A klasszikus húsleves és rántott hús-krumplipüré menüt is meg lehet unni. Ám adódik a kérdés ilyenkor, hogy mi legyen az ebéd hétvégén? Hiánypótló válogatás következik, tartalmas levesekkel, pörköltekkel, rakott ételekkel, sült húsokkal, rántott finomságokkal.
A száraz nyári hónapok okozta vízhiány és az egyre nehezebb gazdasági helyzet is arra ösztönöz bennünket, hogy átgondoljuk vízfelhasználási szokásainkat. Ha okosan élünk és takarékoskodunk a vízzel, biztosan kevesebb lesz a vízszámlánk is.