Elkészítés: A tésztához a vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan beledolgozzuk a lisztet. Addig keverjük, míg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük és a tésztamasszához kisebb adagokban hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk. Akkor jó, amikor fényes a tészta.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük a tésztát, és diónál nagyobb halmokat nyomunk. Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nő. 16 db nagy fánk lett az adagból.
A sütőt 180 fokra bemelegítjük, a tésztát betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben összeesik a tészta. Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt, még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
Elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport a a cukrokkal és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, felfőzzük. A tojásfehérjéket a 7 dkg cukorral keményre verjük, és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk. Visszatesszük a tűzre, és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük, főzzük. Egy tálba öntjük, kihűtjük.
A fánkok kalapjait levágjuk, majd karamellmázba mártjuk. (Porcukorral meghintve is mutatós.) A fánkokat megtöltjük a krémmel, majd felvert tejszínhabot is teszünk bele (én a fánkok felét így simán, a krémmel töltöttem, a másik felére tejszínhab is került).