hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Képviselőfánk - ahogy Lilalicsi készíti

60 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 mk cukor
  • 15 dkg búzafinomliszt
  • 5 db tojás
  • Krém:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 4 g búzafinomliszt
  • 1 liter tej
  • 500 ml habtejszín

Elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez a vizet a vajjal, a sóval és a cukorral felforraljuk. Egyszerre beleszórjuk az átszitált lisztet, és gyenge lángon erőteljesen addig kavarjuk, míg a tészta az edény faláról teljesen le nem válik. Ez nem tart tovább, öt percnél.
  2. A tűzről levéve, egyenként belekeverjük a tojásokat. Nyomózsákba töltjük, és papírral bélelt tepsire, kis halmokat formázunk belőle. 200 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt, aranysárgára sütjük.
  3. A krém elkészítéséhez a pudingport, cukrot és a lisztet összevegyítjük és a szokásos módon tejjel felfőzve pudingot készítünk. Félretesszük hűlni, közben néha, néha megkevergetjük. Amint a krém kihűlt, összedolgozzuk az öt evőkanálnyi felvert tejszínhabbal.
  4. A kihűlt tésztákat kettévágjuk és először a nyomózsákba töltött vanília krémmel töltjük meg. A vanília krémre tejszínhabot nyomunk, befedjük a a fánk kalapjával, végül porcukorral megszórva tálaljuk.

HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI: 10 ISTENI FÁNK RECEPT A SÜTŐPOROSTÓL A CSÖRÖGÉIG! >>>

TÚRÓ ÉS CSÖRÖGE: AZ 5 LEGJOBB FARSANGI FÁNK ÉLESZTŐ NÉLKÜL >>>

HABKÖNNYŰ FARSANGI SZALAGOS FÁNK: ÍME A LEGJOBB RECEPT VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss