Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Képviselőfánk - ahogy Kautz készíti

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg sertészsír /vagy 15 dkg margarin/
  • 15 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 2 dl víz
  • 5 db tojás
  • A krémhez:
  • 5 db tojás
  • 10 dkg finom liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaníliáscukor
  • 6 dl tej
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A zsírt a vízzel és a csipet sóval feltesszük forrni. Folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig kevergetjük, míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, és még forrón egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A masszát hagyjuk kihűlni.

Ha már csak langyos a massza, habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat 5-6 cm távolságra egymástól.

Előmelegített sütőbe toljuk, és 200-220 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra visszavéve még 15 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki sülés közben, mert a fánk összeesik. A sütőt lezárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk és hagyjuk a fánkokat száradni 15-20 percet.

Amíg a fánk sül, elkészítjük a krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és lassan adagolva belekeverjük a lisztet. Gőz fölött sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tojáshabot.

A fánkok felső 1/3 részét levágjuk. A belsejét az ujjunkkal benyomjuk. Jó esetben csak egy hártya rész van ott. A kihűlt krémet habzsákba töltjük, és a fánkokba nyomjuk. Tejszínhabot nyomunk rá, visszatesszük a tetejüket, és meghintjük vaníliás porcukorral. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss