A képviselőfánk elkészítéséhez a vizet a margarinnal és a sóval összekeverjük, majd közepes lángon felforraljuk. Ha már elolvadt a margarin, és forr a víz, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától.
A tésztát kivesszük a lábasból és hideg tálba tesszük. Hagyjuk kihűlni, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A képviselőfánk tésztát habzsákba töltjük, és nagyobb dió méretű halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben meg fognak nőni a fánkok).
A légkeveréses sütőt 200 fokra előmelegítjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük a süteményeket. Ennyi idő alatt megnőnek és a külsejük is megkérgesedik. Negyed óra után mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és további 15-20 percig sütjük. Az elkészült süteményeket kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a vaníliakrémet, amelyhez a tojások sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral. Lisztet és 1 dl hideg tejet keverünk hozzá.
Külön felforralunk 4 dl tejet a vaníliás cukorral. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk a megmaradt porcukorral. A lisztes-tejes sárgájához hozzáöntjük a vaníliás forró tejet, kevergetve besűrítjük, de nem forraljuk. Hozzáforgatjuk a fehérjéből vert habot.
Amíg hűl a vaníliakrém, elkészítjük a tejszínhabot is.
A kihűlt képviselőfánkok tetejét levágjuk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínből, és rátesszük a tésztakalapokat. A tetejét megszórhatjuk porcukorral