Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Képviselő fánk

45 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • tészta
  • • 30 dkg liszt
  • • 20 dkg margarin
  • • 2 dl víz
  • • 2 evőkanál cukor
  • • 3 tojás
  • töltelék
  • • 250 ml cukrászhab
  • • fél csomag habfixáló
  • • 4 dl tej
  • • 1 csomag vaníliás puding
  • • 4 evőkanál cukor
  • díszítés
  • porcukor

Elkészítés

  1. A vizet felforraljuk és hozzáadjuk a margarint. A két hozzávalót összefőzzük majd hozzáadjuk kanalanként a lisztet és a tűzön addig főzzük/égetjük a tésztát, ameddig az el nem válik az edény falától. Ezután a masszát kihűtjük, majd egyenként robotgép segítségével hozzá dolgozzuk a tojásokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe két kanál segítségével apró gombócokat formázunk.
  2. A tésztát forró sütőbe tesszük és először magas hőfokon sütjük, majd később alacsony hőfokon szárítjuk. A szépen felfújódott és megsült fánkokat még melegen ketté vágjuk. A pudingport a cukorral összekavarjuk, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet és készre főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss