hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kenyérlángos (töki pompos)

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.

Sós vízben megfőzzük az apróra vágott burgonyát, leszűrjük, áttörjük, még langyosan hozzáadjuk a liszthez, sózzuk, hozzátesszük az élesztős tejet és a zsírt. A burgonya langyos főzőlevét apránként beleöntve összeállítjuk a tésztát. Kb. 1 órán át kelesztjük.

Kizsírozott tepsibe nyomkodjuk a tésztát, majd kevés zsírral még átkenjük. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig elősütjük, hogy a teteje szilárd legyen.

Kivesszük a sütőből, majd a tejfölbe nyomkodjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, és a tészta tetejét megkenjük vele. Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lilahagymát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, kb. még 15-20 percig sütjük.

Megjegyzés

Vásárok hangulatát idézi a kemencében sűlt kenyérlángos! Nagyon szeretjük, és szívesen készítem főleg télen ezt a laktató, nem éppen diétás ételt, igaz, én sütőben sütöm! A recept oldala: http://sylvia-gasztro-angyal.blogspot.hu/2014/04/toki-pompos-kenyerlangos. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss