Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kenyérpizza házi paradicsomszósszal

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A szószhoz :
  • olaj
  • bors
  • oregáno
  • bazsalikom
  • 1 fej hagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom (20 dkg)
  • A "pizzához":
  • 1 csomag szeletelt kenyér
  • 25 dkg sonka
  • 6 db tojás
  • 25 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tepsit olajjal vékonyan kikenünk, és kirakjuk a kenyérszeletekkel úgy, hogy teljesen lefedje.
  2. A pizzaszószhoz a hagymát, egy kevés olívaolajon megdinszteljük, felöntjük egy kevés vízzel, és nehány percig pároljuk. Hozzádadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket.
  3. A sonkát kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a felvert tojasokat.
  4. A pizzaszószt a kenyérszeletekre simítjuk, majd ráöntjük a sonkas-tojasos masszát. A tetejére sajtot reszelünk, és 175 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad, és a széle kissé mepirul.

    ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI OLASZ PARADICSOMSZÓSZ: 6 EGYSZERŰ LÉPÉS + 3 EREDETI RECEPT! >>> 

    5 SZUPER TRÜKK, HOGY HASZNÁLD FEL A MARADÉK, SZÁRAZ KENYERET! >>> 

Megjegyzés

Egy legenda szerint 1889-ben egy olasz pék, Raffaele Esposito azzal kedveskedett a királyi párnak, hogy piros paradicsommal, fehér mozzarella sajttal és zöld bazsalikommal díszített, nemzeti színű lepénykenyeret készített számukra. A királyi pár pedig megkedvelte az ínycsiklandó ételt, s általuk vált közkedveltté az egész országban, majd kapta a pizza nevet... Genaro Lombardo jegyeztette be az első, egyesült államokbeli pizzériát New Yorkban, a Spring Street 53-1/2. szám alatt, 1905-ben. Lombardót ma mint a "Pizza Keresztapja" tartják számon Amerikában... . - cirmicica55

Ezek is érdekelhetnek

Friss