Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kenyérben sült füstölt csülök

120 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg füstölt sertésborda vagy -csülök
  • 25 dkg túró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 25 dkg trappista
  • 4 ek olívabogyó
  • 1 ek kapor (aprított)
  • bors
  • A tésztához:
  • fél kg liszt
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 ek kapor (vágott)
  • 1 csomag élesztőpor
  • 1 kk cukor
  • 2 dl tej
  • 1 maréknyi felezett olívabogyó
  • 1 ek egész kömény
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, és fél órára felrakjuk főni. Közben a túrót összekeverjük a felaprított kaporral és a lereszelt fokhagymával, majd megsózzuk, megborsozzuk. A tojásokat keményre főzzük. 
  2. A tészához összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a borsot, a kaprot, a langyos tejet és az élesztőport. Fél órára meleg helyre tesszük, és hagyjuk megdagadni. Amikor megkelt, megszórjuk az olívabogyóval. 
  3. A húst félbevágjuk, elosztjuk rajta a túrós krémet, a félbevágott főtt tojásokat, az olívabogyót, és a lereszelt sajtot. Az egészet a kinyújtott kelt tésztába csomagoljuk. 
  4. A tojást összekeverjük a pépesített fokhagymával és az olajjal, majd rákenjük a tésztára. Az egészet megszórjuk a köménnyel, és a 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss