Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper trükk, hogy használd fel a maradék, száraz kenyeret!

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Először a rántotthús-sütéshez adtunk tippek, később pedig a főzelékfőzés került terítékre. Most ahhoz adunk néhány ötletet, mihez kezdj a maradék kenyérrel.

KENYÉR RECEPTEK >>> 
1.

Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.

2.

Ha bármilyen kicsi kenyérvég vagy péksütemény megmarad, érdemes apró kockákra vágva a mélyhűtőben összegyűjteni, mert előbb-utóbb összejön belőle egy zsemlegombócnyi adag.

3.

Ha a kenyeret szeletelve teszed a mélyhűtőbe, egyből teheted majd a kenyérpirítóba.

4.

Száraz kenyeret soha ne dobj el, daráld le prézlinek vagy vágd apró kockákra, szárítsd ki, és tárold egy légmentesen zárható dobozban. Levesbetétnek kitűnő!

5.

Ha kenyeret vagy pizzát melegítesz mikróban, vedd vissza az erősséget, és egy kis pohárka vizet tegyél a mikróba az étel mellé. Így nem fog kiszikkadni, és olyan lesz, mintha friss lenne!

Ezek is érdekelhetnek

Friss