Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kemencés harcsa

MME MME
1
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kifilézett harcsaszeleteket halas fűszerkeverékkel beszórjuk. Alufóliára ujjnyi vastag cukkinikarikákat teszünk, amit megszórunk grill fűszerkeverékkel. Ráhelyezzük a halszeleteket. Megszórjuk reszelt sajttal és becsomagoljuk. Tepsibe tesszük, és sütőben készre sütjük.

Köretként tészta halat készítünk. Az előhűtött vajas tésztát kicsomagoljuk. Kivágunk belőle egy hal formát. Kialakítjuk a fej, farok, felső- és alsóuszony részt. Szemet készítünk neki. Lekenjük tojással. Bemetsszük a hal száját. Ollóval pedig megcsipkedjük a haltestet, kialakítva így a pikkelyeket. 200 fokos gőzös sütőben szép aranysárgára sütjük.

A mártáshoz a cikkekre vágott gombát lereszteljük kevés zsíron. A pörköltalapot elkeverjük vízzel, s a gombára öntjük. Tejfölös habarással bekötjük és kiforraljuk.

A grill sajtot felszeleteljük. Mindkét oldalát megszórjuk grill fűszerkeverékkel. Kevés olajon megsütjük. A paradicsomot felkarikázzuk, és felváltva a sült cukkinivel körberakjuk a tálat. A paradicsomra ráhelyezzük a grill sajtot. A tál közepére a halszeleteket tesszük. Áthúzzuk a gombás mártással. Mellé kerül a tészta hal.

Megjegyzés

Laci bácsi receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss