Elkészítés: A kelvirágot rózsáira szedjük, és lassú tűzön, közepes nagyságú edényben, a két leveskockából készített 8 dl húslevesben 5 percig főzzük úgy, hogy keménységét megtartsa, azaz éppen hogy megfőjön. Leszűrjük, a levét félretesszük, a kelvirágot tányérba rakjuk.
Az edényben takaréklángon megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a lisztet, és 1-2 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a húslevest és a tejet, s addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és 5 percig főzzük. Visszatesszük a kelvirágot, és forrásig hevítjük.
A tűzről levéve sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, petrezselyemmel megszórjuk, pirított kenyérrel vagy grissinivel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre