Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt tésztás csavart sós rúd

> 90 perc
bonyolult
költséges
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzákeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A tojássárgáját összekeverjük az olajjal, majd beleöntjük a keverőtálba. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd hozzászitáljuk a sóval összekevert lisztet. Ezután robotgéppel pár perc alatt megdagasztjuk a tésztát. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)
  2. A megdagasztott tésztát kelesztőtálba tesszük, majd langyos helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastag téglalappá. (én 20 cm hosszú, és 70 cm széles lappá nyújtottam ki a tésztát)
  3. Ezután kb. 3 cm-es csíkokra felvágjuk, majd minden tésztacsíkot félbe hajtunk, és megcsavarunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól 2-3 centi távolságra ráhelyezzük a megcsavart tésztacsíkokat. A tojássárgát összekeverjük a tejjel, majd lekenjük a tésztacsíkokat.
  4. Ezután ízlés szerint megszórjuk magokkal, vagy nagy szemű tengeri sóval, majd szobahőmérsékleten további 30 percig kelesztjük. 
  5. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem) szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve, pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük teljesen.

11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>> 

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

11 VILÁGBAJNOK SAJTOS RÚD RECEPT - A VILLÁMGYORSTÓL A SZUPERROPOGÓSIG! >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, és letakarva a tésztája 1-2 napig puha marad. Húsvétkor pl. a főtt sonka mellé is kínálhatjuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss