hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt tepertős pogácsa

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előveszünk egy nyújtódeszkát, rászórjuk a sóval összekevert, kimért lisztet. A közepébe mélyedést formázunk, és beleütjük a 3 tojás sárgát, hozzáadjuk a zsírt, a tejben felfuttatott élesztőt és a tejfölt, a borsot és a darált tepertőt. Keményre gyúrjuk a tésztát, majd letakarjuk egy konyharuhával, és 1 órát pihentetjük.

Ezalatt előkészítjük, azaz sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és felverjük a pogácsák megkenésére szánt tojást.

Kelesztés után kb. 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát. Bevagdossuk a tetejét és a tojással megkenjük. Lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Én nagyon szeretem forró teával kínálni, fogyasztani. - Kiscsimpi

Ezek is érdekelhetnek

Friss