Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt szívek aszalt gyümölcsökkel

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztájához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg vegyes mazsola, kandírozott ananászkockák, cukrozott papayakockák stb.
  • 1 üveg narancslekvár
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárgája
  • 3 kanál tej
  • 4 kanál barnacukor

Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, 1 kiskanál cukrot szórunk bele, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt is. Pár perc alatt meleg helyen felfuttatjuk.

A többi hozzávalót tálba öntjük, majd fakanál segítségével összekeverjük a kovásszal, deszkára borítjuk, és alaposan meggyúrjuk. Picit meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és 1 óra alatt meleg helyen megkelesztjük.

A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyik darabot téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel és meglocsoljuk a vajjal. A téglalapot a szélesebb oldalánál felsodorjuk, kettéhajtjuk, majd a dupla hurkába éles késsel bevágunk, kissé széthúzzuk szív formára, megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, és fél órát még kelesztjük.

Sütés előtt megszórjuk barnacukorral. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss