Előkészítés: Meglangyosítunk 1,5 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot, pár perc alatt felfuttatjuk.
Elkészítés: A felfuttatott élesztőhöz adjuk a maradék tejet, a lisztet, a tojást, egy csipet sót, és sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Letakarjuk, és langyos helyen kb. háromnegyed óra alatt megkelesztjük. A hagyományos palacsintához hasonlóan kevés forró olajban palacsintákat sütünk a masszából, de számítsunk rá, hogy vastagabbak lesznek a szokásosnál. Savanykás lekvárral megtöltjük, és föltekerjük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 878 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre