hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt meggyes-túrós pite

75 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg puha vaj
  • 6-7 cl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 40-45 dkg meggy (kimagozva)

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatajuk. A lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  2. A töltelékhez a tejet felforraljuk, a búzadarát beleszórjuk, és állandó keveréssel sűrűre főzzük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejben főtt darát, végül a 3 tojás fehérjéből vert kemény habot finom mozdulatokkal beleforgatjuk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk, és egy kivajazott 28 cm átmérőjű pite- vagy tortaformába fektetjük, elegyengetjük, villával sűrűn megszurkáljuk. Beborítjuk a túrós masszával, majd a meggyel kirakjuk.
  4. Előremelegített 190 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, megszitáljuk kevés szegfűszeges vagy fahéjas porcukorral, szeletelve tálaljuk.

    MEGGYES FINOMSÁGOK >>> 

    LEPÉNYEK, PITÉK RÉTESEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek