Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatajuk. A lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, a búzadarát beleszórjuk, és állandó keveréssel sűrűre főzzük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejben főtt darát, végül a 3 tojás fehérjéből vert kemény habot finom mozdulatokkal beleforgatjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk, és egy kivajazott 28 cm átmérőjű pite- vagy tortaformába fektetjük, elegyengetjük, villával sűrűn megszurkáljuk. Beborítjuk a túrós masszával, majd a meggyel kirakjuk.
Előremelegített 190 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, megszitáljuk kevés szegfűszeges vagy fahéjas porcukorral, szeletelve tálaljuk.